Nederland schaatst met 100% NL

Blijf op de hoogte van alles rondom het schaatsen!

Nederland is hét schaatsland en dat blijkt wel uit grote namen als Rintje Ritsma, Leo Visser en Sven Kramer! Elk schaatsseizoen zal 100% NL met jou meeschaatsen, van natuurijs en kunstijs tot de grootste schaatsevenementen. 100% NL is namelijk mediapartner van de KNSB!

Oranje
Ga je naar een van de nationale schaatstoernooien in Thialf? Grote kans dat je ons daar dan ziet! Met onze oranje kleuren brengen wij nóg meer sfeer in het huis van kampioenen!

IJSTIJD! brengt jeugd aan het schaatsen

Het is IJSTIJD! Tijd om te gaan schaatsen. Samen met je klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond! 

Meer bewegen
IJSTIJD! speelt in op het maatschappelijke streven om jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen zit in het DNA van de Nederlander en staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid.  Schaatsen op natuurijs behoort tot ons Cultureel Erfgoed. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en… de Elfstedentocht.

In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij. Nederlandse schaatsers behoren al jaren tot de wereldtop en daar beleven miljoenen mensen weer kijkplezier aan. Dat internationale succes van onze schaatsers is onder meer te danken aan het grote aantal beoefenaars en de uitstekende infrastructuur van ijsbanen, schaatsverenigingen, schaatsscholen en regionale talentencentra.

Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar samenwerkingspartners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op kunstijs. Ons land telt 23 grote kunstijsbanen, die vanaf oktober tot april open zijn, en tientallen kleinere ijsbanen, die veelal vanaf Sinterklaas tot het einde van de kerstvakantie in de stads- en dorpscentra liggen. 

250.000 kinderen
Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. De eerste stap is om komend jaar 250.000 kinderen via het schoolschaatsen op een leuke manier kennis te laten maken met de sport. 

Wil je meer informatie? Bekijk hier de website van IJSTIJD!

KNSB

Als trouwe mediapartner van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond, zal 100% NL op veel evenementen zichtbaar zijn. 

De KNSB staat voor alle schaatsliefhebbers... en niet alleen bij de al bestaande top talenten, maar ook bij kinderen die kennismaken met het schaatsen tot toekomstige talenten! Ook schaatsers die wekelijks op de baan staan en alle fans. Verder zet de KNSB zich nationaal in als overkoepelend orgaan die actief is voor de verdere versterking en alle promotie voor de schaats- en inline-skatesport op alle mogelijke manieren.