Nieuws Nieuws
Duncan Laurence bruine bank.jpg
| Songfestival

Duncan op weg naar het Songfestival

Donderdag is het zover! Dan staat Duncan Laurence in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Volgens de peilingen komt Duncan met gemak door de halve finale en zal hij zaterdag de sterren van de hemel zingen in de finale. 


Donderdagavond staat de tweede halve finale op het programma. Duncan is één van de favorieten van 2019, samen met Zweden, Rusland en Azerbeidzjan. Tien landen veroverden dinsdagavond al een ticket in de eerste halve finale. Donderdag zullen dit er nog eens tien zijn. De 'big five' (Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland) waren voor het begin van het Songfestival al zeker van een finaleplek, net als gastland Israël. Zaterdag staan 26 landen in de finale.


Voor onze Belgische zuiderburen zit het Eurovisiesongfestival 2019 er alweer op. De 18-jarige Eliot Vassamillet slaagde er dinsdagavond niet in een plek in de finale van zaterdag te veroveren. Met zijn nummer Wake Up sleepte de Waal niet genoeg punten in de wacht om door te gaan.


Donderdagavond is het de beurt aan Duncan, die als 16e zal optreden. Laten we even vooruit blikken op de andere favorieten van de tweede halve finale:


Zweden: John Lundvik - Too Late For Love
Het swingt op het podium bij John Lundvik. Vooral als de Zweed hulp krijgt van een gospelkoortje. Het aanstekelijke Too Late For Love is niet voor niets een van de favorieten van 2019. Lundvik schreef overigens ook mee aan de Britse inzending, die pas in de finale te horen is.


Rusland: Sergey Lazarev - Scream
Net als in 2016, toen Sergey net naast de titel greep, pakt Rusland uit met een visueel spektakel. Dankzij spiegels en animaties staat Sergey met acht klonen van zichzelf op het podium wat deze powerballad zeker sterker maakt.


Azerbeidzjan: Chingiz - Truth
Een gebroken hart is het onderwerp van het laatste halvefinaleliedje. Zanger Chingiz verbeeldt dat ook prachtig in de visuals met een hart dat uit elkaar spat terwijl twee robotarmen hem onderzoeken.


Dat het een spannende avond wordt is iets dat zeker is, maar natuurlijk gaan we ervan uit dat we Duncan zaterdag terugzien in de finale. Heel veel succes Duncan!


Foto: ANP

duncan laurence pers.jpg
| Nieuws

Barry draait Arcade een uur lang in De Ochtendshow

Winnaars_davinatalent.jpg
|

Maurice Wijnen: 'Davina Michelle volgend jaar naar Songfestival'


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?