Nieuws Nieuws
Duncan Laurence bruine bank.jpg
| Songfestival

Duncan Laurence vertelt over het nu al grote succes van zijn single 'Arcade'

Dinsdagochtend belden Barry en Patricia met Nederlands Songfestival-trots Duncan Laurence, wiens single 'Arcade' bij de bookmakers op nummer 1 staat. Ze hadden het onder andere over het nu al grote succes van zijn single en over de voorbereidingen richting het Eurovisie Songfestival. Ook wenst Douwe Bob hem veel succes en Gerard Joling geeft Laurence graag kledingtips. 

De enthousiaste Duncan noemt zijn nummer 1-positie 'onwerkelijk'. "Alles moet nog blijken uiteindeijk, maar het is echt een heel lekker gevoel! Het is bijna onwerkelijk gewoon." Afgelopen donderdag kon de hele wereld genieten van de clip, welke zich opvallend genoeg afspeelt in het water. Barry vroeg Duncan of hij dit thema door gaat voeren, maar hier kon hij helaas niets over zeggen. Sowieso is hij momenteel druk met de voorbereidingen.

Laurence gaf aan dat hij wel nog kledingadvies heeft gekregen van Gerard Joling, wie in 2009 met De Toppers meedeed aan het Songfestival, maar de zanger vertelde dat hij dit gewoon aan zijn stylist over laat en dat alle tips eigenlijk niet van invloed zullen zijn op zijn keuzes. 

'Arcade' op nummer 1 bij bookmakers
Eurovisie Songfestival-deelnemer Duncan Laurence staat zijn lied Arcade bij de bookmakers staat het lied momenteel op de eerste plek. Hij neemt de plek over van Rustland. Sergey Lazarev stond tot zaterdagavond op deze positie om het liedjesfestijn in Tel Aviv te winnen. De Nederlandse inzending is hem dus echter voorbijgestreefd. Nog niet alle deelnemers zijn bekend. Zo kiest een sterk Songfestivalland als Zweden zaterdagavond het deelnemende lied. Maar dat Duncan nu al hoge ogen gooit bij de bookmakers belooft veel goeds voor de halve finale op 16 mei.


Act nog onbekend
De zanger heeft nog twee maanden de tijd om aan een perfecte act te werken. Samen met zijn creatieve team neemt hij alle stappen één voor één en heel bewust zodat zijn liedje straks opvalt tussen de andere deelnemende landen. In het creatieve team zitten onder anderen Ilse DeLange (Duncans voormalige coach in The Voice), Hans Pannecoucke (regie) en Ignace d'Haese (licht).

"We gaan ons nu focussen op het uitwerken van de act en de kleding", vertelt Duncan. "Je kent de hele rataplan van het songfestival wel. Alle stappen gaan we aflopen, stapje voor stapje en alles heel secuur. We willen dat het het maximale effect gaat hebben. Hoe beter we ons voorbereiden, hoe meer kans we straks maken." De singer-songwriter lanceerde donderdag al wel een heel artistieke clip, maar over het thema van de act wil hij niets zeggen. "Het is nog een verrassing. Ik ga echt niets zeggen, wel verleidelijk maar: nee.", vertelde hij aan ANP.


Foto: ANP

| Songfestival

Barry en Patricia bellen met Duncan Laurence over het nu al grote succes van zijn single 'Arcade'

duncan laurence pers.jpg
| Nieuws

Barry draait Arcade een uur lang in De Ochtendshow

Winnaars_davinatalent.jpg
|

Maurice Wijnen: 'Davina Michelle volgend jaar naar Songfestival'


Meest gelezen nieuws

Nieuwtjes ontvangen?